Szef kuchni Grzegorz Miśta z Zawiercia

Szef kuchni Grzegorz Miśta z Zawiercia w finale Bocuse d’Or

Szef kuchni Grzegorz Miśta z Zawiercia weźmie udział w finale Bocuse d’Or Poland 2023. Finał 9 listopada w Krakowie.

 

Szef kuchni Grzegorz Miśta z Zawiercia trafił do finału Bocuse d’Or Poland 2023, który odbędzie się 9 listopada w Krakowie. Grzegorz Miśta na co dzień gotuje w Restauracji Bluebell w Hotelu Natura Residence w Siewierzu. Posiada ogromne doświadczenie kulinarne. Brał udział w wielu zagranicznych stażach, w których jego pasją stał się fine dining. Czym jest fine dining? To nic innego jak kunszt kulinarny, sposób filozofii przygotowywania jedzenia, jego podawania i degustacji. Pan Grzegorz Miśta jest w tym prawdziwym mistrzem – i artystą jednocześnie. W swoich autorskich daniach kładzie ogromny nacisk na lokalności i bliskość natury.

Czym z kolei jest Bocuse d’Or Poland 2023 ?

Bocuse d’Or jest prestiżowym konkursem kulinarnym świata – wysokiej klasy gotowania, który odbywa się przed publicznością i jest prezentacją najnowszych światowych trendów kulinarnych. W konkursie kladzie się duży nacisk na kreatywność, technikę, smak oraz teksturę. Bocuse d’Or ma na celu promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju i poza jego granicami, promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego oraz polskiej gastronomii, jak również zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni.

 

Źródło i foto: Bocuse d’Or Poland  Fb-Grzegorz Miśta

 

Zobacz Także:

Znęcał się nad psami – grozi mu teraz do 5 lat więzienia

Szpital w Zawierciu online – wyniki odbierzesz bez wychodzenia z domu

Mężczyźni udaremnili dalszą jazdę pijanemu kierowcy

Lato w Zawierciu 2023- alpaki i mnóstwo innych atrakcji w mieście

Kaufland w Zawierciu zaprasza do udziału w bezpłatnym badaniu

Post Author: Agnieszka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *