Szef kuchni Grzegorz Miśta z Zawiercia weźmie udział w finale Bocuse d’Or Poland 2023. Finał 9 listopada w Krakowie.
Szef kuchni Grzegorz Miśta z Zawiercia trafił do finału Bocuse d’Or Poland 2023, który odbędzie się 9 listopada w Krakowie. Grzegorz Miśta na co dzień gotuje w Restauracji Bluebell w Hotelu Natura Residence w Siewierzu. Posiada ogromne doświadczenie kulinarne. Brał udział w wielu zagranicznych stażach, w których jego pasją stał się fine dining. Czym jest fine dining? To nic innego jak kunszt kulinarny, sposób filozofii przygotowywania jedzenia, jego podawania i degustacji. Pan Grzegorz Miśta jest w tym prawdziwym mistrzem – i artystą jednocześnie. W swoich autorskich daniach kładzie ogromny nacisk na lokalności i bliskość natury.
Czym z kolei jest Bocuse d’Or Poland 2023 ?
Bocuse d’Or jest prestiżowym konkursem kulinarnym świata – wysokiej klasy gotowania, który odbywa się przed publicznością i jest prezentacją najnowszych światowych trendów kulinarnych. W konkursie kladzie się duży nacisk na kreatywność, technikę, smak oraz teksturę. Bocuse d’Or ma na celu promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju i poza jego granicami, promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego oraz polskiej gastronomii, jak również zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni.
Źródło i foto: Bocuse d’Or Poland Fb-Grzegorz Miśta
Znęcał się nad psami – grozi mu teraz do 5 lat więzienia
Szpital w Zawierciu online – wyniki odbierzesz bez wychodzenia z domu
Mężczyźni udaremnili dalszą jazdę pijanemu kierowcy
Lato w Zawierciu 2023- alpaki i mnóstwo innych atrakcji w mieście
Kaufland w Zawierciu zaprasza do udziału w bezpłatnym badaniu